2022-07-09
雖然未食過𝐁𝐨𝐨𝐧🤫但見佢最近🎊新開既既姊妹店🎊幾多人食我決定就……食左新野先啦🤩𝐇𝐨𝐧𝐛𝐮係食中西𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧🤗食完之後我決定……🫢搵日去埋”家姐”到食西日𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧👏🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 蔬菜沙律 ($78)(雲耳 • 青瓜 • 芭樂 • 珍珠筍 • 火箭菜 • 蔥花)雖然望落好似清 好𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧💚但食落唔會有草青味😙重點❣️見唔見到表面有𝐝白色粉?🤍係啦……芭樂真係必定要加話梅粉💯台灣🇹🇼食法,真係完全有另一番甜味😚配麻油沙律汁(我嗌左另上🙇🏻♀️)不過想清清地 / 𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既,可以走汁🤣.☀️ Lunch Set ☀️包 餐湯🥣 : 洋蔥湯🧅,洋蔥切得🔪夠幼細,炒得🔥夠軟身,面頭仲加左烘到脆脆既✨香草麵包粒🍞(餐廳會定期轉唔同既湯🥄,即係每次都有驚喜🎉)野飲𝟏杯(𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 • 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 • 博士茶……) 或 以優惠價🈹,升級其他特飲🍹▪鰹魚熟成封門牛柳 ($168)𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞❣️招牌菜(製作需時約𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)餐廳用左特式既煮法👨🏻🍳日本產🇯🇵既鰹魚乾做輕熟成🐟封門柳肉質𝐏𝐢𝐧𝐤𝐏𝐢𝐧𝐤💕,
但見佢最近🎊新開既既姊妹店🎊幾多人食
我決定就……食左新野先啦🤩
𝐇𝐨𝐧𝐛𝐮係食中西𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧🤗
食完之後我決定……🫢
搵日去埋”家姐”到食西日𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧👏🏻
▪ 蔬菜沙律 ($78)
雖然望落好似清 好𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧💚
但食落唔會有草青味😙
重點❣️見唔見到表面有𝐝白色粉?🤍
係啦……
芭樂真係必定要加話梅粉💯
台灣🇹🇼食法,真係完全有另一番甜味😚
配麻油沙律汁(我嗌左另上🙇🏻♀️)
不過想清清地 / 𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既,可以走汁🤣
☀️ Lunch Set ☀️
(餐廳會定期轉唔同既湯🥄,即係每次都有驚喜🎉)
▪鰹魚熟成封門牛柳 ($168)
𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞❣️招牌菜(製作需時約𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬)
餐廳用左特式既煮法👨🏻🍳
日本產🇯🇵既鰹魚乾做輕熟成🐟
封門柳肉質𝐏𝐢𝐧𝐤𝐏𝐢𝐧𝐤💕,生熟度勁岩我🙆🏻♀️
牛味好濃🐃,食落夠淋 • 夠嫩🧏🏻♀️
旁邊配左唔同既菜🥦 • 瓜🥒……
▪大蝦乾燒忌廉醬意大利麵 ($128)
乾燒忌廉醬,幾香濃 • 帶有蝦味🦐🐌
食落甜甜酸酸,掛到汁又唔係濕𣲷𣲷個種👏🏻
意粉🍝唔會過淋
(餐廳講明💁🏻♀️虎蝦仁冇經藥水🧪浸泡,所以食落唔會好彈牙,但蝦味🦐係有嫁)
▪ 野飲▪
𝟐杯面頭都有加到裝飾🌱
(*部份野飲有得揀甜度 • 冰量)
▫️菠蘿乳酪沙冰 (加 +$28)
夏天🥵梗係要飲沙冰🧊
菠蘿🍍乳酪加埋酸酸甜甜,勁開胃🤪
▫️鮮果茉莉花茶(加+$18)
可以走甜,幾健康💃🏻
生果款式都多種類檸檬🍋 • 青檸 • 橙🍊 • 火龍果
夠天然 • 夠𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺用𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞,自己落單📱
🔺簡約風,唔需要特別多裝修, 牆上掛幾幅畫🖼,枱面放埋乾花💐,有種休閒感覺😌
🔺餐廳🍽設有室外座位🪑