餐廳: 活蘭印度素食
資訊:

2015-02-13 2122 瀏覽
同好朋友HAPPY FRIDAY,飲野前想食D野墊肚,諗起同事一直推介既印度素菜,於是就心血來潮黎左喇~~我地去到時間尚早,無咩人,門口有幾個印度人,舖面又比較舊,就咁睇外表真係唔會吸引到你入去…..><我地都有D唔敢入去,好似好尷尬咁~哈哈後黎有個識講廣東話既印度人招呼我地,我地就放心入左去喇~~~餐牌好多選擇,全部都英文,有D都唔多識分係咩( 後黎走個先發現原來有中文MENU,但要問侍應拎….)於是我地就叫左一D同事推介既食品喇~~飲品方面我地試左LASSI,朋友既芒果味好好飲,我既菠蘿味就比較酸同稀,但都可接受既~~之後我地叫左SAMOSAS(類似咖喱角),超好味~!!!係我未試過既味道,而且好脆好有咬口,正!另外叫左個SOUTH INDIAN THALI,7種醬料配飯同薄餅,我地仲學人用手食,體驗下地道食法,哈哈用手食飯真係難,成日跌到周圍都係。不過D飯比較乾身,每粒都分開,好散,我自己就唔多鐘意食,覺得難食,但我朋友就幾鐘意,所以真係各人口味不同呀~~~但對於薄餅類,我係無辦法抗拒,食DOSA-CHEESE PLAIN時,我真係停唔到口,個種好味難以形容,如
Samosas
South Indian Thali
dosa
食DOSA-CHEESE PLAIN時,我真係停唔到口,個種好味難以形容,如果你同我一樣係芝士怪就更加會沉淪落呢塊餅度。。。。請一定要試下!!!食薄餅始終比較油,我地覺得飲酸酸甜甜既LASSI係比較令人消滯~~期待下次再黎
2015-01-23
Samosas