2016-11-23 127 瀏覽
最近天氣涼涼地,又吾想咁快打邊爐怕熱氣,可以有第二個選擇,就係食蒸氣火鍋,一樣暖粒粒又好味!今次我嚟潮福,其實好耐之前都知有呢間蒸氣火鍋店,不過一直都未試過,難得三五知己聚一聚,咁我地好好食返餐好啦!呢餐真係堅正!而且原本吾貴,都係一普放題價,但已食到好正嘅海鮮,同一部分食材可以任食!!先講下海鮮!每人半隻大大隻龍蝦!!超新鮮,肉質彈牙,絕對冇雪味,而且加埋蒜等調味,好好食丫!仲有一大盆硯丫,粒粒好大隻,又新鮮,仲有海水嘅天然咸味,仲蒸得岩岩好!仲有蠔都勁正,我覺得咁食蠔都可以話係第一次,每隻都有成隻手咁大,好乾淨,冇沙,重蠔味,好正丫!除左海鮮,仲有乳鴨都好脆,又熱又香,肉汁仲保留住,嫩滑好食!今餐真係好正,二三百食到咁好咁新鮮嘅海鮮,真係好抵丫!!一定再嚟!