2020-09-09 511 瀏覽
💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛鮨葵係唯一一間有表態的上水黃色日式食肆👍🏻除咗支持手足,亦都支持醫護🖐🏻為dirty team同前線醫護免費提供n95口罩👏🏻👏🏻 今次係第二次幫襯☺️ 獨自吃飯又咁啱坐番第一次黎食的座位😂 落單後好快就送上沙律、味噌湯及茶碗蒸😋 沙律菜新鮮爽脆唔會霉霉爛爛,蕃茄仔脹卜卜,咬落鮮甜😋 味噌湯唔會太咸,仲食到海帶同切粒蟹柳😋 我最欣賞都係佢套餐包埋嘅茶碗蒸🤤 始終大多日式食肆提供的前茶都不是茶碗蒸😋😋 最喜歡就係食二鰹魚同味醂所製作的日式料理🤤🤤🤤 茶碗蒸內有一舊切半香菇,令成個茶碗蒸充滿香氣😋 除咗日式魚卷,食到底仲有蝦😋 好味😋$84 三色魚生飯(午市包沙律、味噌湯及茶碗蒸)免收加一✨每款刺身雖不是厚切,但亦有三片之多🤤每一塊口感一流😋食得出刺身好新鮮🤤蟹籽分量充足😋撈埋飯食口感豐富😋 飯底並唔係普通壽司白飯,係專登用豉油撈過的壽司飯,所以食落唔需要自行刻意加太多豉油伴飯吃😋有心思!玉子燒結實,唔會一夾就碎😋食落甜甜的😋呢個價錢呢個質素真係物超所值!
💛💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛💛

沙律、味噌湯、茶碗蒸