2022-08-11
幾年前黎過呢間日式丼食專門店之後,一直心心念念。可惜呢間鋪頭實在太受歡迎,成日都要排隊食唔到。今次平日收工黎碰碰運氣,估唔到等左20分鐘左右就有得入去!藍鰭吞拿魚&魚腩蓉丼定食✨呢到真係中意食吞拿魚既人既福音!吞拿魚既油脂超級豐富,分佈平均,大拖真係可以話係入口即溶,而且咬落口冇筋之類,非常滿足。而魚腩蓉就正常發揮,好soft,食得出用料新鮮。三文魚拚火炙平目魚丼✨我一向都好中意食平目魚,但好少刺身丼有,見到呢到有緊係即刻叫啦!火炙平目魚油脂超豐富,加上輕輕燒過有淡淡既焦香,送飯一流!而三文魚切得夠厚,食落啖啖肉。鹽燒牛舌✨一定要趁熱食!牛舌彈牙爽口,熟度啱啱好唔會韌,咬落去油脂肉汁會出哂黎!上面仲灑左一層既胡椒,增加口感之外仲帶出香氣。
藍鰭吞拿魚&魚腩蓉丼定食✨
三文魚拚火炙平目魚丼✨