2018-02-28 415 瀏覽
今日老公OT,等埋佢收工9點半先食晚飯,太夜先食晚飯已經無乜選擇,本來想食鄰鋪羅麥記,但見佢好似就快打烊咁,而小王店內就仲有不少客,所以就入去食。黑色衫的人好是經理,安排我地坐路口一張二人枱,其實仲有梳化位,不過諗住快快食完返屋企,所以都算。坐路邊張枱其實已經好窄,兩個侍應仲不停行來行去但又無嘢做,幾騒擾。之前幫襯過一次,食過牛肉麵,味道ok不過比較細碗。今次要了一碗擔仔麵、一碗肉燥飯、涼拌茄子和肉鬆皮旦豆腐。食物份量都係偏少,都唔緊要,最慘係唔好味。擔仔麵好重梘水味,肉燥飯的肉燥好乾味道又唔好,完全無肉燥飯應有的香味。我地差不多食晒碗麵同飯都未見兩碟小食。之後待應先走過來話無晒皮旦,整唔到肉鬆皮旦豆腐(我地都就快食完,你唔好埋單先講?)。涼拌茄子要追單先話差不多有,客都經已走得七七八八廚房都無嘢要出都唔知點解要搞咁耐。最後一小碟涼拌茄子終於上枱,不過點解會係暖? 唔係涼拌咩.... 味道就普普通通。食物味道唔得,價錢唔值,服務唔好,環境一般,唔會再幫襯。

食物味道唔得,價錢唔值,服務唔好,環境一般,唔會再幫襯。
2018-02-28