2023-05-06
我媽想食咗好耐嘅味火鍋!之前尖沙咀分店早10日都book唔到,今次嚟咗旺角嘅新分店,好闊落好大~場內通風好好,唔會好焗,啲姐姐個個勁好服務,好似食海底撈咁😂飲品選擇好多,最特別係有支裝無糖可樂,好飲好多😎火鍋分為4部曲,首先揀咗頭盤先,我地都揀咗芝士焗龍蝦~本身都冇乜帶期望,因為出面啲波龍都好一般,又乾又鞋~不過呢個又唔會喎!彈牙!仲要勁多膏,一啲都唔會太老同肉質唔會梅🦞頭盤仲送咗4小碟小前菜,炸雞軟骨好脆😝之後就係揀湯底,竟然雙拼唔洗額外收費,啱晒我呢啲貪心嘅人🤣揀咗豆乳海鮮同大排檔豬骨鍋,入面有兩隻好大嘅蝦同好多豬骨,足料清甜,食完唔會好口乾,應該冇乜落味精🤣第三部曲嚟到皇牌火鍋拼盤,分別有海鮮拼盤、牛拼盤同蔬果。海鮮真係皇牌,非常新鮮,因為只係一次性咁上,比任食嘅質素高好多。蝦肉勁飽滿彈牙,蜆肉鮮甜大隻~仲要讚下啲手打丸,好好食~ 牛拼盤啲牛都好高質,厚薄肥瘦適中,有牛味 ~ 可惜都係一次性冇得encore最後食到呢度都飽飽地,仲有得再嗌任食嘅火鍋料。選擇唔算好多,但牛同豬都唔差,唔會好肥好薄。蔬菜類都好多選擇,自家製嘅餃都皮薄餡靚,唯一要挑剔係2個人食,點一份會嚟4粒/4舊🥲份
飲品選擇好多,最特別係有支裝無糖可樂,好飲好多😎
頭盤仲送咗4小碟小前菜,炸雞軟骨好脆😝
最後食到呢度都飽飽地,仲有得再嗌任食嘅火鍋料。選擇唔算好多,但牛同豬都唔差,唔會好肥好薄。蔬菜類都好多選擇,自家製嘅餃都皮薄餡靚,唯一要挑剔係2個人食,點一份會嚟4粒/4舊🥲份量有點多,食唔哂會浪費
最後太飽都食唔落雪糕🤣 因為呢度無限時,抖下又食下,都叫咗好多round🤣 環境好舒服,聚會打邊爐幾適合👍🏻