📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝日式串燒夜🔥✌🏻廚師發辦爐端燒🍢上環摩羅上街黑巷中既Hidden Gem✨ ❞印象中好似第一次黎呢呢條專賣古董既小巷 夜晚黎比較靜 估唔到呢條街有好幾間hidden gem既高級餐廳 每間都想停低望下🤤今次就黎到呢間日式串燒店 成功發掘到一間高質串燒hidden gem!✨🥰🍢廚師の選 $680 pp. (4.5/5)難得黎到 我又咩都食既~ 就交比廚師幫我地發辦😜除左8款串燒🔥仲有沙律/小食🥗煮物🍲烏冬🍜甜品🍡當晚小食係燒雞泡魚乾🐡煮物係清酒煮蜆🐚已經feel到製作用心😋主角既串燒黎啦! 全部都好高質呢😎首先係menu冇既黃油雞肉串(就係要呢d!🥳)嫩滑juicy雞皮帶脆👍🏻較少食既雞心爽口惹味😋最愛既牛舌大塊又彈牙🐮最期待既免治雞肉串點醬油生雞蛋必食!☺️另外仲有燒雞胸軟骨同白鱔🐟最後以焦糖車厘茄同秋葵為結🍅🌱平時唔食秋葵既我都覺得呢個秋葵既牛油調味好正 最後食晒✌🏻最後係雞湯烏冬同甜品😚烏冬湯底好濃厚! 甜品有抹茶蕨餅 焦糖布甸大福🍡每晚甜點都唔同! 聽到我地想試芝麻大福 師博仲額外比左個芝麻紅豆大福我地😝꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
❝日式串燒夜🔥✌🏻廚師發辦爐端燒🍢
上環摩羅上街黑巷中既Hidden Gem✨ ❞

🍢廚師の選 $680 pp. (4.5/5)

燒雞泡魚乾

甜品

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍仟穆
上環摩羅上街28號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
燒雞泡魚乾