朋友介紹左一間位於尖沙咀樓上有質素既鐵板燒居酒屋環境裝修整理優雅,而且仲可以坐係枱前欣賞師傅手勢 🙂最開心不過既事 食鐵板燒重要既一環係同廚師互動 🗣️熱情同用心介紹每款食材 👍🏻仲關心每位客人食物要求值得一讚 😚餐廳今次新推出左個《夏日感謝祭💦 》💰$1080/2 ppl前菜有一個🌟沙律菜🥗同🌟茶碗蒸 🤤🌟時令刺身三品盛食分別係三文魚、赤身同醋漬鯖魚會建議食既順序由淡至濃味🥹 所以鯖魚會放至最後先唔會影響口感味道🌟沙巴原隻野生海虎蝦海虎蝦非常爽口彈牙 🦐蝦頭仲另外燒香佢令蝦頭汁咁得出味 ☺️配千島醬辣醬昇華左原有虎蝦既味道 🤤🌟法式鵝肝配紅酒黑醋鵝肝既油脂一食就係口裡面融開 😻師傅介紹係用意大利黑醋汁加埋烘過既麵包🥖唔會覺得好膩 👍🏻🌟南非活鮑魚配日式XO脆脆醬上枱既時候仲係好新鮮識郁 😆先是品嚐原味係好爽口 師傅話係佢地自家制既XO醬炸得好香脆 🥹 但食落唔會覺得辣而且食落仲更加想食 😂之後鮑魚蘸埋XO醬又另一番風味 😻🌟美國頂級牛肉厚燒師傅會先因應客人想食既成數,我地揀左5成熟 🙂牛味好香濃而且無特別調味原汁原味 😋仲好細心切粒,同時仲有伴碟海鹽、鹽昆布同自家制蒜片☺️ 可以提升牛肉本
朋友介紹左一間位於尖沙咀樓上有質素既鐵板燒居酒屋
食鐵板燒重要既一環係同廚師互動 🗣️
熱情同用心介紹每款食材 👍🏻
仲關心每位客人食物要求值得一讚 😚

前菜有一個🌟沙律菜🥗同🌟茶碗蒸 🤤
🌟時令刺身三品盛食
分別係三文魚、赤身同醋漬鯖魚
會建議食既順序由淡至濃味🥹

之後鮑魚蘸埋XO醬又另一番風味 😻

🌟美國頂級牛肉厚燒
師傅會先因應客人想食既成數,我地揀左5成熟 🙂
牛味好香濃而且無特別調味原汁原味 😋
仲好細心切粒,同時仲有伴碟海鹽、鹽昆布同自家制蒜片☺️ 可以提升牛肉本身鮮味 👍🏻

🌟京都特色炒飯
師傅好用心炒到粒粒分明 🥺
裡面既配料有菜脯、櫻花🌸蝦乾、雞蛋🥚等元素,令到望落好有色彩感 🤪

🌟大蜆麵豉湯

🌟季節野菜
最後仲有炒椰菜又好鮮甜伴埋炒飯食真係好飽 🤣

🌟特色甜點 🍮
牛乳奶凍配紅豆🫘綠茶厥餅
厥餅好煙靭,奶凍好香濃軟滑🥛
最後真係食埋甜品好滿足☺️

推介指數:🐻🐻🐻🐻🐻/5粒

京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)

📍地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
☎️ 電話: 26389836

#香港美食 #尖沙咀美食 #九龍美食 #啤啤遊食團
#假日好去處 #港人推介美食 #日本菜#廚師發辦 #居酒屋 #鐵板燒 #清酒 #日式鐵板燒 #香港美食打卡 #甜品 #刺身 #窮遊美食 #性價比高 #hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #日式餐廳 #隱世餐廳 #sushi #omaksehk
#bearbeareat
#bearbeareat尖沙咀