2018-11-07 453 瀏覽
平時放工最喜歡去行街,日式超市最開心係可以行行下買嘢食,食完再買過假日嚟又太多人,所以平日收工嚟最好。哩間百貨公司剛裝修完,環境都好新。就係超市既邊邊有個用餐AREA, 有一間拉麵店同哩間....有串燒有飯既新食店用餐範圍好有限,店外既有椅位置都滿了,我同男朋友仔企係立食區食。先點餐付款,都等咗15分鐘先有食物,相信都係即叫即做。近年喜歡有雜亂FEEL既菜餅,除咗一定有蔬菜,仲可以配好多唔同類既料,哩到就有海鮮界既代表~尤魚同蝦菜餅大大塊,蓋過八成既飯面,有豆、蘿蔔、洋葱等,炸得好脆口,粉層剛剛好,做到脆而不粉飯係日本米,粒粒分明又清甜,難怪日本人咁鍾意食丼。免治雞肉丼賣相爭D,但肉丸食落好香甜,雞肉味清,調味中應該有醬油味既甜,配菜既菇都好香甜,哩個飯都抵讚。另一個食哩間既原因係睇咗某雜誌POST哩到既串燒,係值得一試既。雞串中既京葱好香甜 (又用"香甜"我都唔想,但真係唔知仲有咩更好更貼切既詞語)雞翼燒得微微焦燶,好惹味,今日的晚餐好完滿,我會再返嚟試燒雞丼架!
假日嚟又太多人,所以平日收工嚟最好。
哩間百貨公司剛裝修完,環境都好新。

先點餐付款,都等咗15分鐘先有食物,相信都係即叫即做。
8.蝦和魷魚蔬菜餅天丼配麵豉湯

飯係日本米,粒粒分明又清甜,難怪日本人咁鍾意食丼。

2.滑蛋免治雞肉丼配麵豉湯
雜錦串燒

2018-11-06
15 分鐘 (堂食)
8.蝦和魷魚蔬菜餅天丼配麵豉湯
2.滑蛋免治雞肉丼配麵豉湯