2019-01-31
在網上見到介紹呢間價錢較平民既廚師發辦,決定一試。出lift就會直接見到,推開門是一間日式裝潢的小店。可能因為平日關係,人不多,剛好隔離枱有日本人,見到師傅用中日英語不停交流😂~我地最終選擇左中等價格的既‘春’套餐前茶·小墨魚酸酸甜甜,十分爽口,食完仲想食多幾舊🤭茶碗蒸·上枱時還是熱辣辣,十分香滑主菜要黎啦~😋 師傅遞上壽司時都會用唔咸唔淡既普通話+日語介紹名稱,但由於我聽力及記憶力都有限,我都唔係好記得叫咩魚😂金目鯛·鮮甜嫩滑深海池魚·爽口但同時充滿油份👍🏻左口魚· 師傅遞每一件壽司俾我地既時候都已經調好醬汁以及Wasabi 每件壽司都有不同配搭 我們只需要放入口就可以😁😁北海道帶子·最令我驚喜既一件壽司 帶子十分飽滿嫩滑,一流 🤩海膽杯·見到個刻驚訝左,舖到好滿既海膽在加蝦,外貌已經好吸引。每一匙飯都可以有滿滿海膽,口感creamy,亦沒有腥味👍🏻魚湯·入口有好濃既魚味但不腥,又可以暖下胃豆漿雪糕·係我最愛既雪糕味道,有濃郁的豆腐味,就算食完剛才既野已經好飽,但都仲可以再食,不會膩😋師傅每一樣都堅持味道由淡到濃,壽司時亦鼓勵我地用手食,咁先食到最原本既風味。各位值得一試
出lift就會直接見到,推開門是一間日式裝潢的小店。 可能因為平日關係,人不多,剛好隔離枱有日本人,見到師傅用中日英語不停交流😂~我地最終選擇左中等價格的既‘春’套餐
前茶·小墨魚酸酸甜甜,十分爽口,食完仲想食多幾舊🤭
茶碗蒸·上枱時還是熱辣辣,十分香滑
金目鯛·鮮甜嫩滑
深海池魚·爽口但同時充滿油份👍🏻
左口魚· 師傅遞每一件 壽司俾我地既時候都已經調好醬汁以及Wasabi 每件壽司都有不同配搭 我們只需要放入口就可以😁😁
北海道帶子·最令我驚喜既一件 壽司 帶子十分飽滿嫩滑,一流 🤩
魚湯·入口有好濃既魚味但不腥,又可以暖下胃