海街丼主打日本直送魚生飯,每次食都好滿足☺️☺️☺️最初在東京開店,後來經香港店主帶來香港,全部海鮮食材跟調味料都係日本空運到港👍<海寶丼> $170<刺身三點> $160<海寶丼>賣相好吸引😚 丼飯鋪滿吞拿魚、油甘魚、章魚、穴子、蛤蜊、小扇貝、真雪蟹、鮭魚同青瓜海鮮既量係多到可以啖啖都食到🤩🤩🤩,刺身新甜,肉質彈牙👍每款丼飯都配有一小碟茄子前菜、特製壽司醋果凍、茶漬飯配料同用保暖杯裝嘅特製「魚介出汁」,可以一丼二食😍食法1️⃣:加入醬油、芥末、壽司醋果凍個醋啫喱同海鮮飯非常夾,令鮮味提升一個層次👍👍👍食法2️⃣:吃到一半,可加入碎紫菜、芝麻、脆脆三款配料,再倒入鮮魚熬製嘅「魚介出汁」,整成茶漬飯享用茶漬飯淡淡清甜,好食又暖胃兩種食法都好好食,食完好滿足☺️☺️<刺身三點>刺身三點分別係吞拿魚、油甘魚、帆立貝油甘魚鮮甜,帆立貝肥美刺身同丼飯,我比較推介海鮮丼,海鮮丼完勝✌️
海街丼主打日本直送魚生飯,每次食都好滿足☺️☺️☺️

<海寶丼> $170
<刺身三點> $160

<海寶丼>
海鮮既量係多到可以啖啖都食到🤩🤩🤩,刺身新甜,肉質彈牙👍

食法1️⃣:加入醬油、芥末、壽司醋果凍
個醋啫喱同海鮮飯非常夾,令鮮味提升一個層次👍👍👍

茶漬飯淡淡清甜,好食又暖胃

兩種食法都好好食,食完好滿足☺️☺️

<刺身三點>
刺身三點分別係吞拿魚、油甘魚、帆立貝
油甘魚鮮甜,帆立貝肥美

刺身同丼飯,我比較推介海鮮丼,海鮮丼完勝✌️