放工想食好野,諗起以前食過有間日式餐廳都唔錯。所以,今次專登嚟黃大仙呢間“和氣食堂”食dinner,一於減減壓。首先,叫左個3款刺身,三文魚,油金魚,甜蝦,件件刺身都好新鮮,完全保持到以往嘅品質。網燒美國牛扒,喺我第一次食,牛扒切薄身上面淋上特製醬汁,加埋蒜片和蔥,好好味,又唔覺太膩。👍👍👍3色刺身丼一嚟就相當吸睛,上面d蟹子勁多,見到都大滿足。白咖哩烏東,起初我仲以為送錯左。無端端攞咁大碗白汁俾我做咩呢?點知內有乾坤。底下係幼嫩嘅烏東配埋呢個白咖哩,就更滑口。而且,伴以炸雞。講真呢間白咖哩同我喺出面食個d係唔同,好特別。唔識形容,你地自己試下啦!宇治抹茶芭菲喺我每次都會叫嘅甜品。有抹茶雪糕,好多芋圓和丸子,下面仲有帶甜紅豆蓉。食埋呢個甜品,就畫上完美句號。起初6點,以為無嘜人,7點就坐滿人。所以,記得早d嚟攞位呀!

3色刺身丼一嚟就相當吸睛,上面d蟹子勁多,見到都大滿足。