2023-11-02 24 瀏覽
旺角有唔少地方食🇯🇵日本料理,今晚就同朋友上咗新城5樓的8 IZAKAYA八居酒屋,入到去地方四四正正,燈光柔和,望出去彌敦道五光十色!餐廳有唔少選擇:爐燒,刺生,壽司,串燒,炸物,海鲜,仲有大閘蟹應市任君揀選!🥄🥢🍽️🍴🦀🦀我就點了款晚市套餐:汁燒牛肉定食(配本菇)+茶碗蒸,什菜沙律,麵豉湯和白飯。🥙🍲🍚牛肉肉質極鲜甜,連本菇一起入口,加上精製燒汁很惹味,很匹配,成碗飯無一粒剩。✌🏼✌🏼茶碗蒸原來內裡有幾款海鮮仔伴隨着,頗精緻,好滑好滑!沙律菜够爽脆,撈埋醬汁一齊,好食!👍🏼👍🏼仲order咗三文魚壽司和鵝肝壽司,2款都極之好味,三文魚帶少少脂肪,食而不漏:鵝肝更是珍品中之極品,香而帶脆,入口便知够上乘够質素!👏🏼👏🏼喜歡精緻日本料理的你,切勿錯過這家食肆!仲有,餐廳預備了日本製造的東洋潔手膏,諗得幾周到!!😍😍

我就點了款晚市套餐:
汁燒牛肉定食(配本菇)
+茶碗蒸,什菜沙律,麵豉湯和白飯。🥙🍲🍚
茶碗蒸原來內裡有幾款海鮮仔伴隨着,頗精緻,好滑好滑!
沙律菜够爽脆,撈埋醬汁一齊,好食!👍🏼👍🏼
喜歡精緻日本料理的你,切勿錯過這家食肆!
仲有,餐廳預備了日本製造的東洋潔手膏,諗得幾周到!!😍😍