2018-04-13
拉麵是我男友至愛的食物之一,作為一個跟得女友當然要去食下佢鍾意既拉麵啦~男友在行街時發現到呢一個新開的日本拉麵店,於是帶我一齊去試下啦!人流都算多(這張相是我們走時拍下的),但兩個人好易拉到位,店內空間感十足,整潔光猛!這間拉麵店都是來自日本京都的,作為哈日族又去唔到日本住,梗係要醫下個相思病先啦!它們都是以拉麵為主,還有其他小食選擇的!濃厚豚骨拉麵(HK$72)這碗拉麵份量十足,我額外加了粟米,入面有兩片叉燒、雲耳、蔥花、糖心蛋及紫菜,湯底都幾濃郁的豚骨味,唔同太咸,肉質幾淋身~而拉麵煮至軟硬適中,是我喜歡的口感!因為同時都想試試它們的小食,就點了三款!餃子(HK$20)炸薯仔餅(HK$20)炸雞(HK$20)炸雞表面炸得黃金香脆,炸粉不算多,而肉質好嫩身~炸薯仔餅表面好香脆,油膩感不重,都幾飽肚~餃子同樣是炸的,表面都是炸得黃金香脆,入面的肉幾Juicy!
濃厚豚骨拉麵(HK$72)
而拉麵煮至軟硬適中,是我喜歡的口感!
因為同時都想試試它們的小食,就點了三款!
餃子(HK$20)
炸薯仔餅(HK$20)
炸雞(HK$20)
炸雞表面炸得黃金香脆,炸粉不算多,而肉質好嫩身~
炸薯仔餅表面好香脆,油膩感不重,都幾飽肚~