2022-10-30 624 瀏覽
📌 SUKIYA すき家 - 紅磡黃埔天地時尚坊(第2期)地下G6B號舖🗓(30/10) 星期日 ⏰ 中午12點左右 💈特式:呢間由日本開嚟香港嘅牛肉飯專門店相信大家一d都唔陌生,唔經唔覺由第一間旺角店開業都而家已經3年,不過人潮當然無之前咁踴躍,亦見店舖會不定時推出新產品吸引顧客,但可能真係開耐左,我覺得質素比之前有明顯下滑。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳而家係香港共有4間分店,我今次就去左黃埔分店,當時係星期日lunch時段,但竟然都完全唔洗等位,可以黃埔都真係唔少好野食,所以呢間牛肉飯已經唔太吸引了,但都等我同大家講下味道先。溫泉蛋蘑菇多蜜醬牛丼沙律套餐🥚🍄🐮🍚 - 呢個蘑菇多蜜醬牛丼我係第一次試,首先個蘑菇醬味有少少似KFC蘑菇飯個醬汁,但明顯濃味d香d好食d,另外都仲食到少少松露嘅味道,但唔太多,牛肉方面就係佢地一貫嘅牛丼牛肉。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 飲品佢今期推介係紅芋牛奶,不過問過職員話套餐唔可以加錢轉呢個,要另外散叫,咁我個餐本身包左杯綠茶,所以就無試,不過我就覺得餐廳可以考慮下套餐可以加錢轉佢地攞介嘅新飲品,咁靈活性會大d。🍽環境:餐
🗓(30/10) 星期日 ⏰ 中午12點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛

🍽環境:餐廳環境都係近似日本店嘅裝修,但坐位就比起日本少好多同迫得多了,衛生方面都ok的。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務態度都唔錯,點餐到上餐中間都好快,唔需要等好耐,我諗大約5分鐘左右已經上到餐。

💰💸價錢:一個牛丼餐只係賣$53,我就覺得價錢都合理,一d都唔算貴,份量亦都唔少。

🐲💬總結:我覺得呢間牛丼專門店點都比吉野家好食,但佢同自己3年前嘅質素比真係有下滑嘅趨勢,希望餐廳自己都留意到並作出改善啦。

推薦指數:❤️❤️❤️🤍🤍
溫泉蛋蘑菇多蜜醬牛丼沙律套餐