2021-07-27
綠草依然優雅坐係草地地氈坐得好舒石春同花花小箍臣恍如日系風格,同朋友一齊食午飯好chill☘️✨明太子櫻花蝦煙肉扁意粉呢碟係店員推介✨新推出意粉裏面有小小嘅櫻花蝦香味突出仲有煙肉鹹味特別香濃配合明太子帶少少辣又香口加埋白汁配襯味道啱啱好一啲都唔鹹,扁意粉軟硬度適中,分量亦都好多個喎,果然係冇推介錯,下次再嚟必encore✨茄汁鮮蝦青口意粉另外order茄汁味嘅意粉,大隻嘅鮮蝦妹蛋咬落去新鮮彈牙同埋仲有新鮮青口一啲都冇腥味茄汁方面大少少酸野鹽味道鹹味啱啱夾我就比較鍾意食扁意粉食落去個口感緊煙韌層次感比較分明✨鹹蛋黃炸雞翼店員再推介我食鹹蛋黃炸雞翼,熱辣辣炸好送上枱面層層疊嘅效果好吸引😍雞肉質好滑食落雞油滲出好Juicy,值得一讚,選用咗單骨雞翼,每隻肉份量一啲都唔小,一字雞翼咁多嘅份量而去炸過表面粉漿比較薄,所以食落去好鬆脆沾滿鹹蛋黃,味道提升喊嘅味道😋✨菠蘿柚子梳打菠蘿都係我最愛🍍柚子裏頭酸酸地令到菠蘿嘅甜度減淡,對我來講嘅甜味係適中嘅,配埋梳打更加令人透心涼😌✨青檸蜂蜜乳酸烏龍茶另外朋友order一杯烏龍茶,青檸配搭蜂蜜酸酸甜甜,配乳酸原來好夾個喎,味道亦唔會太甜,而烏龍茶口感唔會有苦
✨明太子櫻花蝦煙肉扁意粉
✨茄汁鮮蝦青口意粉
✨鹹蛋黃炸雞翼
✨菠蘿柚子梳打
✨青檸蜂蜜乳酸烏龍茶
另外朋友order一杯烏龍茶,青檸配搭蜂蜜酸酸甜甜,配乳酸原來好夾個喎,味道亦唔會太甜,而烏龍茶口感唔會有苦澀嘅味,每啖飲落去都好清新嘅感覺,我朋友都話極力推介❤️👍🏻