講到玩味十足既餐廳,除 Mamaday之外,同一集團仲有呢間叫No Money So Lonely既姊妹店。位置就係旺角T.O.P四樓,主打泰式異國料理✨。裝修同擺設都帶有文藝復古氣息,每處都係打卡位🐅。雖然地方都幾大,不過要嚟最好都訂定枱,因為我哋星期一晚嚟都幾乎滿座。主菜叫咗蟹肉擔擔飯,配搭幾新穎。蟹肉同蟹子份量都足夠,不過如果花生醬味同辣味再重啲同炒得再乾身啲會更過癮。另外有冬蔭功大蝦比薩,脆薄餅底鋪上冬蔭功薯蓉、紫洋蔥、車厘茄同菇,而且蝦都夠大隻,整體幾清新,不過份量未必夠多人分享。甜品叫左肉桂焦糖蘋果泰式香蕉煎餅+海鹽雪糕。蘋果超足料,但我就覺得同個雪糕唔係好夾,可能就咁雲呢拿味會更會帶出好似apple crumble既味道。整體我認為食物唔算特別出色,不過勝在環境氣氛打卡靚同地點就腳,適合多人聚會🎉。✦ 冬蔭功大蝦比薩 $148✦ 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $158 🆙✦ 肉桂焦糖蘋果泰式香蕉煎餅 $88✦ 芒果椰奶沙冰 $52✦ 碟豆花青檸梳打 $48

✦ 冬蔭功大蝦比薩 $148
✦ 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $158 🆙