2022-05-03
💎總評分:7.0/10-有個同事升職揀咗呢間餐廳請食lunch,起初仲以為係粉絲開嘅cafe會好多Error蹤影,點知又無喎😝!只係門口有幾張相,室內裝修一片粉紅充滿少女風💕,位置喺旺角中心地帶,樓上鋪環境闊落,中午時候有天然光曬入開陽光猛☀️。1️⃣ 香辣蒜片大蝦意大利麵 $138疫情關係某D海鮮未有供應,好彩仲有大蝦🦐!Pasta並唔係好creamy嗰種,只係用蒜香調味🧄,辣勁到位但不肥膩。大蝦爽口彈牙,足料好食👌🏻。2️⃣ 宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘 $95店員極力推介話係呢度嘅signature,製作需時因為即叫即整⏰。兩件厚身嘅souffle搖吓搖吓咁,睇見都知鬆軟,即使影咗10分鐘相📸,切落去仍能感覺到內裏嘅空氣感!口感似泡泡咁入口即溶,有香濃嘅蛋味🥚,加上抹茶紅豆呢個perfect match,比預期中好食👏🏻!3️⃣ Pink Lady Tea Set for 2 $358二人份量嘅鳥籠tea set鹹甜點各種5款,包括蝦多士、鵝肝、迷你漢堡🍔、雞翼、通埋賣相好似甜品嘅芒果蟹肉撻🥭。甜品方面迷你Apple crumble不錯,太飽嘅關係無食晒所有甜品。Tea set包左一款茶,小編要咗玫
有個同事升職揀咗呢間餐廳請食lunch,起初仲以為係粉絲開嘅cafe會好多Error蹤影,點知又無喎😝!只係門口有幾張相,室內裝修一片粉紅充滿少女風💕,位置喺旺角中心地帶,樓上鋪環境闊落,中午時候有天然光曬入開陽光猛☀️。 1️⃣ 香辣蒜片大蝦意大利麵 $138
二人份量嘅鳥籠tea set鹹甜點各種5款,包括蝦多士、鵝肝、迷你漢堡🍔、雞翼、通埋賣相好似甜品嘅芒果蟹肉撻🥭。甜品方面迷你Apple crumble不錯,太飽嘅關係無食晒所有甜品。Tea set包左一款茶,小編要咗玫瑰洛神花茶🌹,粉紅色配合返餐廳主題,味道亦都係小編鍾意嘅酸酸甜甜,開胃健康🥰。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
題外話/補充資料:
🚗 大廈附近無咩街位,亦唔近停車場,小編今次無揸車嚟。