2023-08-13 306 瀏覽
記得讀書嘅時候好興同朋友去樓上Cafe,食嘢,玩board game,傾八卦,坐成個下晝! 雖然依家樓上Cafe熱潮沒有像以前的興旺,但係位於旺角彌敦道高氏大廈的《孖啡》@doublecafe Double Cafe,那麼多年來依然屹立不倒,味道質素,一直保持水準,以Cafe來講價錢亦相當親民,而且更獲得OpenRice 2023最優秀開飯咖啡茶飲店之一,難怪我即使係非繁忙時間來餐廳依然差唔多坐滿人🔸️午市套餐(包一杯$38的飲品)🔮龍蝦汁海鮮意大利粉 最喜歡係隻大蝦新鮮有彈牙,而且蝦腸亦挑得好乾淨,其他海鮮配料有青口,帶子,魷魚,蜆肉等份量非常之多,龍蝦海鮮汁,鹹香鮮味適中,個人覺得加多少少Tabasco和芝士粉食,辣辣地香香地會更加出色🔮軟殼蟹黑松露意大利粉 大大隻脆炸金黃的原隻軟殼蟹,非常吸睛,即叫即炸鮮甜無雪味,黑松露白汁,超級Creamy而且松露將落得很多,香味濃郁又帶一種鮮甜的菇菌類味道,非常掛汁,意粉質地煙韌又大份🔮House Coffee孖啡 Espresso咖啡香味濃郁,滿有咖啡豆的回香,入口順滑Creamy🔮玫瑰花洋甘菊花茶 好似我哋呢啲OL,做嘢成日對住部電腦,放工

🔸️午市套餐(包一杯$38的飲品)
🔮龍蝦汁海鮮意大利粉

🔮軟殼蟹黑松露意大利粉

🔮House Coffee孖啡

🔮玫瑰花洋甘菊花茶
好似我哋呢啲OL,做嘢成日對住部電腦,放工又成日拎住個電話,成日都會有眼睛乾澀疲勞,歎呢個玫瑰花洋甘菊茶就適合不過喇,洋甘菊清肝明目穩定情緒,玫瑰花又有抗衰老的作用,入口清淡的花香,真的有一種讓你神經放鬆的感覺
House Coffee孖啡
玫瑰花洋甘菊花茶