2024-01-18
鳳雛燉雞係我第一次同朋友去首爾一落機就食嘅點,所以有一種親切感,當年喺首爾食嘅時候真係覺得好大盆,食極都食唔完,同埋小辣都幾辣,食到我飲咗好多水,幾年前佢嚟到香港,我幾乎每一年都會幫襯一至兩次,疫情期間呢間店我都驚佢捱唔住,因為真係好少人,好彩今次上嚟見到坐滿晒,都有一種安慰嘅感覺。🫶🏻今次上嚟食之前又係睇吓網上餐牌,有冇啲新菜,見到多咗隻豬手燉雞,但係我覺得兩個人應該食唔晒,所以都係嗌咗普通版嘅鳳雛燉雞,😆然後加咗魚糕同一碗白飯,兩個人食啱啱好,我覺得蔬菜方面就份量少咗,因為依稀記得以前食啲薯仔同蘿蔔係食唔晒,反而今次就薯粉多咗,味道依舊好濃郁,雞件香嫩,份量都唔少,我強烈推薦大家食,呢個一定要配白飯,因為唔配白飯會太濃味,佢嘅小菜我推薦麻油芽菜,我加咗兩次,係清爽之選👍🏻!埋單老闆問我哋覺得味道如何😀我哋覺得佢都幾有心,所以坦白同佢講我覺得份量方面蔬菜真係少咗喎,佢話咁我即刻同廚房提醒一下啦,都算係一個幾有心嘅老闆,希望捱過疫情都要捱過呢段經濟差嘅時刻,下次上嚟會有多啲嘅新菜式啦☺️而家小店越嚟越難做,下下都係集團式🥹
而家小店越嚟越難做,下下都係集團式🥹