2024-09-06 446 瀏覽
約咗位年輕人旺角食晚飯,年輕人話訂位帶我去好地方食嘢,係一間樓上Café,位於📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓,雖然在鬧市大街,入口卻不起眼,登打士街行入後巷幾步才見到,上到去café沒有華麗裝修,但有種好親切嘅感覺,坐位好舒適,放置有好多桌上遊戲可以玩。叫咗兩個主食,韓式牛肋條飯,牛肋條炆得好入味,韓式黑椒汁惹味,個白飯以熊仔形狀上碟幾得意,後來留意到隔離枱係鴨仔同恐龍形狀嘅白飯,真係幾搞笑,食落都開心啲。 地中海香蒜雞柳意粉,雞肉嫩滑有味道,意粉質感剛好留有少少煙韌口感,用香蒜炒過好香,味道唔錯。芝士炸薯條,薯條炸得非常香脆,芝士醬甜甜地、咸咸地,調配得好好,加入薯條好匹配,超級好食。特飲全部另配名字好吸引,我地點了伊斯坦堡氣派,主要由火龍果+雪梨果肉攪拌而成,滿滿嘅火龍果肉同菠蘿結合,清新解膩。另一杯布達佩斯由芒果+香蕉制作,同樣好飲香蕉味濃。Any Moment Café絕對係三五知己,情侶拍拖食飯,消閒嘅好選擇,店內只有老闆一手包辦,同客人有講有笑好親切,café店舖面積唔大,建議大家先預訂,仲可以包場搞活動開party,認真唔錯。
  • 芝士薯條