2021-09-05
今晚約了朋友到旺角聚舊,於是到了女人街附近睇睇,發現呢間餐廳裏面佈置都幾別緻,感覺好舒服,價錢唔太貴,於是在這裏吃晚餐。天氣太熱,我們叫了兩個特飲,Yellow Circle $48,其實係芒果沙冰,清甜消暑;朋友叫了Big Boss (Apple Cider + Lime juice + Ice) 原價68跟餐只需加$38,好抵飲,apple cider 加了少少Lime Juice ,好清新!忌廉湯幾好味,而且好多蜆肉同蘑菇,蒜蓉包好香牛油味,脆卜卜,加了些碎蕃茄粒,幾特別!主菜係德國鹹豬手配酸椰菜 $168,侍應放低時真係嚇了一跳,非常之大隻,外皮香脆,我哋兩個女仔都食唔晒,而且有沙律菜、車厘茄、燒茄子、燒雞髀菇及燒翠玉瓜伴碟,好豐富。烤焗芝士蟹肉牛油果$88,第一次食烤牛油果,味道唔錯,超多蟹肉,味道鮮甜,啖啖肉!牛油果都幾大隻,食完都好飽。LA伯爵茶奶凍焦糖脆脆伴雪糕 $68,好鍾意呢個甜品,奶凍係陣陣清香嘅伯爵茶味,唔會太濃,食完都唔怕肥。唔經唔覺我哋都坐咗3小時,呢間餐廳好啱拍拖同聚舊。
其實係芒果沙冰,清甜消暑;