今晚約咗朋友放工食晚飯🥣,因為我地都好即興,所以無特登book枱,於是去咗旺角女人街度尋覓好嘢食。途經呢間「LA Restaurant and Dessert Bar」,俾佢門口嘅霓虹燈吸引住,喺出面睇個餐牌係食西餐嘅,於是我地最後就揀左呢間啦🥗🥗前菜有蒜蓉包,再配佢哋特製既甜甜酸酸既蕃茄醬,非常開胃。之後就係佢個黑松露忌廉湯。個湯非常之濃郁,黑松露味又勁出,比起一般既蘑菇湯確實有驚喜既!小食我地叫左-烤焗芝士蟹肉牛油果🥑($88)。點解會叫呢個?係因為呢個小食出面真係好少見,想試吓一啲平時少見既菜式,同埋牛油果🥑都係比較健康嘅食材,出去食飯都可以食得健康既😋💗。佢個蟹肉同個牛油果🥑真係好夾,蟹肉量亦吾少,呢個配搭真係好清新。主菜就揀左德國🇩🇪咸豬手🍖配酸椰菜($168)。一上菜,見到個豬手真係好大隻!熱辣辣咁整上,個外皮香脆到不得了~啲肉汁鎖住哂係裡面,肉質又嫩滑,成個豬手已經夠哂咸香味,已經不需要點醬已經好夠味啦,超級推薦!👍🏻中間我地叫左2杯Mocktails 🍸🍹一杯係LA Mojito, 另一杯係fruit Punch..上到黎個size 比起出面既份量都大杯,價錢都係$48

烤焗芝士蟹肉牛油果

德國咸豬手配酸椰菜

中間我地叫左2杯Mocktails 🍸🍹一杯係LA Mojito, 另一杯係fruit Punch..上到黎個size 比起出面既份量都大杯,價錢都係$48,真係好抵飲,最緊要係味道都吾差。
LA Mojito
fruit Punch

食到尾當然唔少得個甜品🍨啦。甜品🍮揀左伯爵茶奶凍伴雪糕🍦($68)。伯爵茶奶凍吾會有好出既甜味,但因為配搭左個朱古力雪糕,所以個甜度剛剛好,吾會過分死甜,口感亦一流,入口即溶,真係超鐘意佢個配搭。
伯爵茶奶凍伴雪糕

整體黎講,呢間餐廳都幾有heart。首先店員都好nice.. 另外,有好多意想不到既亦有驚喜既菜式啦,價錢亦都好親民,真係鬧市中隱世小店👏🏻👍🏻。

烤焗芝士蟹肉牛油果
德國咸豬手配酸椰菜