2024-08-02
今日星期五放工後,返到屋企附近,我住喺太古。最近工作壓力有啲大,打算嚟個獨自一人嘅happyhour。想食餐勁嘅,就打開openrice嚟搵附近嘅餐廳,有間餐廳特别吸引我目光,就係位於鰂魚湧英皇道嘅【幸圓】,睇落好似有賣日本菜同西餐嘅咖啡廳。啱啱距離我嘅位置唔远,就步行過去啦,華麗嘅裝潢,嗰邊真係好靚。感覺平时嚟呢度放鬆會好舒服。我呢度點咗三樣菜餚,感覺都唔貴。我嚟分享下我對佢哋食物嘅評價啦。【幸圓海膽五色丼】料好足,非常大碗,真係好值得食。海胆非常新鮮可口,有海鮮嘅鮮甜,然后三文鱼籽喺口感上面增添咗啲綿密。刺身肉飛鏟綿密同鮮美,配住飯食好香。【三杯酢廣島蠔】好鮮美,蠔嘅味道濃鬱,带啲淡淡嘅鹹味,然後入口即化,非常軟嫩。【油甘魚薄切米紙捲】魚肉味道好鮮,然後入面嘅配料都好提味,紙卷真係太好食啦。非常推薦大家嚟呢度休闲用餐,有興趣嘅朋友可以去試一試!
我呢度點咗三樣菜餚,感覺都唔貴。
我嚟分享下我對佢哋食物嘅評價啦。
非常推薦大家嚟呢度休闲用餐,有興趣嘅朋友可以去試一試!