2017-05-11 906 瀏覽
很開心,今曰兩個朋友帶左我去南山邨,一個影相好靚既地方,亦是很多人既童年回憶,但這不是我的童年,因我係幾個冷冰冰既私人屋苑長大,屋企樓下無乜小商店,有既話都係X街,“屈人錢”嗰啲。。。 朋友話嚟南山村一定要食依間雪糕店, 亦係佢童年回憶,我心諗真唔真啊?我細個真係無見過依種多款雪糕俾你選叫人“畢”嗰啲。依度有成二十款咁多,有啲仲俾佢改左名添! 我地三個人,叫左幾隻味,榴槤,薄荷朱古力,香芋同柚子。柚子好清新,又唔會好似雪杷般淡,多返啲奶咁。薄荷雪糕有啲涼快,朱古力粒分量剛好,唔會太多令其過甜,有依個就多返啲口感,細碎的粒粒在口中造成short short聲,有野咬吓咁! 雖然稱不上我的童年回憶,但食完雪糕,去左邨上影左靚相,又玩泡泡水,大家笑曬,很是開心,這就是我們三個的美好回憶!

2017-04-16
外賣自取