2019-02-17
今日去坑口拜年,正在煩惱要買乜嚟送禮之際,發現一間切合我須要的小店,於是靈機一觸,決定送個既健康又特別嘅"禮物",就是齋,除鹹酸同滷味外,仲設有好多款糕點,除做餸外,亦可作甜品之用,人流不絶,應該有一定水準自家石磨豆腐花齋滷味都有四五種口味選擇,分別有大嘅雜錦同埋細嘅雜錦,味道分別係咖喱根、齋鴨腎、蠔油根丶甜酸根腐皮卷同埋齋素鴨豆漿都係自家製造,豆味香濃清新怡人甜糕類亦有好多選擇~芝麻糕丶馬蹄糕同較特別嘅蘆薈椰汁糕仲有紫芋糕丶芒果西米糕同埋杞子桂花糕都好出色當然唔少得紅豆糕同埋馬豆糕啦正值午飯時間之後,所以我買咗好多糕點比佢哋當係甜品,芝麻糕味道夠濃,馬豆糕同埋紅豆糕都有好大粒豆同夠實身,而馬蹄糕就夠爽口,另外的一盒都是水準到位,特別D有蘆薈椰汁糕同埋芒果西米糕,香甜不膩,桂花糕更係出色之至,而紫芋糕帶出芋香及粒粒芋頭自家製豆腐花同埋芝麻糊,芝麻香滑濃味,豆香四溢而齋滷味我只叫咗兩種,甜酸根夠酸又大件,齋鴨腎就一粒一口,入味至極,而芒果布丁是好甜者必選之一
自家石磨豆腐花 齋滷味都有四五種口味選擇,分別有大嘅雜錦同埋細嘅雜錦,味道分別係咖喱根、齋鴨腎、蠔油根丶甜酸根腐皮卷同埋齋素鴨 豆漿都係自家製造,豆味香濃清新怡人 甜糕類亦有好多選擇~芝麻糕丶馬蹄糕同較特別嘅蘆薈椰汁糕 仲有紫芋糕丶芒果西米糕同埋杞子桂花糕都好出色 當然唔少得紅豆糕同埋馬豆糕啦 正值午飯時間之後,所以我買咗好多糕點比佢哋當係 甜品,芝麻糕味道夠濃,馬豆糕同埋紅豆糕都有好大粒豆同夠實身,而馬蹄糕就夠爽口,另外的一盒都是水準到位,特別D有蘆薈椰汁糕同埋芒果西米糕,香甜不膩,桂花糕更係出色之至,而紫芋糕帶出芋香及粒粒芋頭 自家製豆腐花同埋芝麻糊,芝麻香滑濃味,豆香四溢 而齋滷味我只叫咗兩種,甜酸根夠酸又大件,齋鴨腎就一粒一口,入味至極,而芒果布丁是好甜者必選之一