2024-09-14
嘅呢間Auntie AYI🥰 入到去嘅裝修好復古華麗,就好似時間迴廊一樣❤️子紫蝦多士 (魚子醬, 紫蘇葉) 🦐沉魚子醬加上紫蘇葉,裏便仲有好多蝦肉同埋豬肉撈埋一齊,外表好香脆🥰 芝麻雞撈起🐥入邊有佢哋嘅招牌芝麻雞,啲皮好有芝麻香,入邊仲有好多唔同嘅材料,好似甜甜嘅柚子皮、脆脆米、青瓜、新鮮菜、海蜇等等,用料相當豐富,真係啱晒新年食❤️蘇杭蟹釀橙 🦀造型好可愛,蘇州蟹粉釀咗落橙裏便,仲有一絲絲嘅蟹肉,配上香醋,更加鮮味🫶🏻脆脆米湯泡東星🐟脆脆米加上東升斑,一加上上湯嘅時候,充滿仙氣,真係擺盤都已經夠吸引,食落魚肉鮮甜嫩滑,配上脆脆米更加有口感❤️20年陳花雕西澳龍蝦蒸蛋🦞擺盤又係超靚,食落個蛋好滑,仲好重花雕香,龍蝦新鮮彈牙👍🏻窩蛋沙爹和牛煲仔飯🥚傳統嘅風味,食落仲有飯焦嘅香味,沙嗲味好濃郁🥰雪糕薩琪瑪 🍨自家製嘅薩琪瑪,口感帶少少曲奇嘅香脆,配埋雪糕,口感更加豐富❤️家庭裝雪糕涼粉新地🍦呢個涼粉都唔可以睇小,佢有三款唔同嘅口味,包括原味涼粉、咖啡味涼粉同埋椰汁味涼粉,三款嘅味道都好突出,再配上薑汁味嘅雪糕,我覺得呢個甜品一定要試🫶🏻
子紫蝦多士 (魚子醬, 紫蘇葉) 🦐
芝麻雞撈起🐥
蘇杭蟹釀橙 🦀
脆脆米湯泡東星🐟
20年陳花雕西澳龍蝦蒸蛋🦞
擺盤又係超靚,食落個蛋好滑,仲好重花雕香,龍蝦新鮮彈牙👍🏻 窩蛋沙爹和牛煲仔飯🥚
傳統嘅風味,食落仲有飯焦嘅香味,沙嗲味好濃郁🥰
雪糕薩琪瑪 🍨
家庭裝雪糕涼粉新地🍦