2019-04-05
平時除左飲宴都好小食酒樓,不過近排成日出街食飯食到唔知食咩好,不如食下酒樓彩福皇宴主打做飲宴,所以落重本裝修啊!見倒外牆係粉藍色,好少女系HAHA當晚仲撞正有婚宴,佈置得好靚!小菜有好多選擇,都有提供唔同人數既套餐。店鋪呢期仲做緊晚市優惠,有好多小菜都做緊特價!首先叫左脆皮南乳雞,個人好中意食脆皮雞,但平時多數都係去飲先會食。今次可以食半隻,正啊!脆皮雞燒得好靘,咬落層皮好脆口,雞肉好滑,就算係雞胸位都完全唔鞋!配埋淡淡鹹香既南乳味,食唔停口!跟住要左個啫啫肉碎蝦乾通菜煲,煲仔菜最重就係一路食一路都係熱辣辣,蝦乾既鮮味提升左全道菜既味道!而肉碎就令道菜口感更豐富,通菜亦好嫩。去酒樓食飯當然唔小得蒸魚,呢個係清蒸沙巴龍躉,雖然做緊特價,但條魚既份量一啲都唔細!蒸魚時間控制得岩岩好,魚肉非常滑漏。以前成日覺得去酒樓食飯好貴,今晚兩個人食到飽都只係400蚊,睇黎第日出街食飯都可以去下酒樓!