2011-03-10 87 瀏覽
又一次極度失望.於1月初的時候都很想試這間食肆,但因時間問題延至3月初才可以,一早滿心歡喜訂定位,好期待的心情因早前看過d食評有讚無彈.當日準時到達,他們安排我地坐bar枱,因時間尚早客人不算多,bar枱只有我們幾個沒有其他,整間食肆的環境好像是由food court位置間出來,好像快餐店咁.先講落order都開始覺得他們有點混亂,仲覺得有d被人欺騙的感覺.我地一行3人,他們的menu多是2人,4人套餐等等,同一個一人套餐,我們心想可以選擇一個2人和牛龍蝦套餐加個一人套餐,正當我們想落order都未開口,他們在旁話呢個2人和牛龍蝦套餐(HK$880)可以轉3人,跟住佢再話不過冇龍蝦轉大蝦,我地問價錢點計,佢指住個價錢話一樣,我地都同一時間接收到信息,諗住都OK喇HK$880價錢3人用,冇龍蝦都冇問題,唔使分散叫.之後個師父開始係我地面前煮,煮過程中完全同客人冇交流亦沒有展示佢鐵板燒嘅,只係將個廚房搬左出來係BAR枱炒下炒下,仲有全間食肆嘅鐵板燒ORDER都係得一個師父煮,佢梗係唔會有交流啦,掛住出order比客人,其中仲有客人落左2個鐵板炒飯要快馬喎茶餐廳咩,我都未食過呢D叫鐵板燒,之
又一次極度失望
,我都未食過呢D叫鐵板燒,之後師父將煮完嘅龍蝦分好放給我們,我們正想又話冇龍蝦....跟住問返落單個位人.佢同之前講d嘢開始有出入跟住話再加果位半隻龍蝦轉大蝦,價錢一樣意思係HK$880除2即$440.吓!好似半隻龍蝦貴過一隻唔係好大嘅大蝦,頓時覺得被騙的感覺
.好喇講返食物質素,首先一些冷盤沙律沒有什麼特別但相對真正食鐵板燒的地方賣相就求其,和牛較為韌,另外個鐵板炒飯係d飯一粒粒,但食落口d飯係淋嘅,完成做不到炒飯嘅水準
,得返個芝麻雪糕最好食最有芝麻味.總括來講呢餐唔算鐵板燒囖.呢d質素我就覺得呢個價錢唔值喇,我現在明白點解其中有客人落2個鐵板炒飯要快馬.
  • 沒有