2010-10-13
屋企人話想食即開生蠔, 咁啱見到報紙做緊promote, 於是就去試下. 環境方面都唔錯, 有註場歌手唱英文歌攪氣氛, 仲可以點唱. 至於食物就一般水準. 鵝肝牛柳餐 - 頭盤龍蝦湯唔錯, 幾濃味. 主菜既鵝肝唔好食, 牛柳還可以啦. 甜品係心太軟, 呢個係全餐最滿意既, 成家人都話好味!羊鞍晚餐 - 我本身唔食羊, 所以無試, 不過家人話都ok. 特價生蠔 - 當晚其中一款美國蠔做緊pormote, $10一隻, 叫咗半打試下. 唔太鮮甜.正價生蠔 - 另外有幾款生蠔$32至$38一隻, 我地選咗6款, 每款2隻. 叫滿一打有支白酒送. 各款生蠔都算新鮮, 不過全部味道都偏鹹. 服務方面就唔多得, 啲待應好似唔想理你咁. 好似啲生蠔上枱我問邊款打邊款, 等我知邊隻好味可以再order. 但其中一個待應好敷衍兼好快速地講完啲名就走開, 但無人聽到佢講咩囉. 於是我地問另一個等應攞返張生蠔既menu嚟睇, 佢就求其攞咗張lunch既menu過嚟, 上面得幾款特價蠔, 都唔係我地點嗰啲.如果我會再嚟呢間餐廳食, 只會係為咗個心太軟, 絕對唔會係為咗其他嘢囉...