2023-04-26
有朋自遠方來 不亦樂乎沒有酒,人也自醉。朋友係英國返左香港,當然book 餐廳食中菜。本身就好鐘意食小籠包既我,當然係私心地揀左上海餐館🤣🤣🤣我見到地點係銅鑼灣👍🏼👍🏼而且環境仲古色古香,所以就book 呢間餐廳😄去到餐廳係有古香,因為除左有老伙記既親切,餐廳係有D舊,但比左個海景位,雖然唔知有霧定玻璃原故,其實唔係好睇到;不過向海位,已經令人心花怒放😍😍😍真容易滿足🤣🤣🤣食物(1)小籠包(ok , 正常,冇特別)(2)醉雞(酒汁正,推介,最少我喜歡💕)(3)素鵝(個樣好熱氣,不討好,(見圖)但又脆脆地,熱氣又好想食咁,心情複雜🤣🤣🤣)(4)雙面黃(浸完個湯都係脆🤣🤣)(5)雞絲粉皮(明明相有好多雞絲;應該我朋友食哂D雞絲,我食粉皮🤣🤣🤣定係粉皮多?🤣🤣🤣)(6)鍋貼(ok, 冇特別)(7)豆沙鍋餅(有陳皮味定咩味?怪怪地,我又繼續食,紅豆蓉👍🏼)(8)酒釀丸子(本身我鐘意食,偏心地喜歡💕再加上用古式器皿盛載,咁靚,好開心😃)後記:希望可以印新menu , 因為太殘舊🤦🏻♀️餐廳廁所亦可以番新一下。
食物
(1)小籠包(ok , 正常,冇特別)
(2)醉雞(酒汁正,推介,最少我喜歡💕)
(4)雙面黃(浸完個湯都係脆🤣🤣)
(6)鍋貼(ok, 冇特別)