2022-12-19 47 瀏覽
今日同屋企人行街經過e間日本嘅餐廳,發現佢地新出左❄️冬季限定❄️名古屋赤味噌鍋😍就緊係試下☺️岩哂凍冰冰嘅天氣食🤤餐廳裝修都好有日本地道餐廳嘅感覺,用竹簾作風格,私人空間感十足😊前菜係胡麻豆腐沙律,豆腐滑滑,入面有新鮮嘅沙律菜,味道好好,好fresh 👍🏻🌸田中血合E個係第一次食,感覺好似食緊熟左吞拿魚☺️又唔會太腥,我就將佢同沙律拌埋一齊👍🏻🌸赤身,中拖羅,大拖羅壽司,一個拼盤已經有3種唔同類型嘅吞拿魚😍當中大拖羅油脂滿滿,入口即融☺️🌸串燒4本串燒有雞軟骨,秋葵,香菇,雞肉😍串燒燒得好香,唔會太燶,保留到鮮味😊🌸到主角鍋物出場,入面有雞肉丸,牛腸腐皮,上面仲勁多韭菜😆同野菜😋個湯汁超入味😍牛腸油脂軟滑唔膩👍🏻仲有豚肉,年糕同野菜都係可以無限追加🤤超正最後我地仲加左蛋同飯,煮左個雜炊食😍🌸紅豆鯛魚燒鯛魚燒食落熱辣辣,口感香甜軟糯,紅豆餡唔會太甜❤️

🌸田中血合

🌸串燒4本

最後我地仲加左蛋同飯,煮左個雜炊食😍

🌸紅豆鯛魚燒
鯛魚燒食落熱辣辣,口感香甜軟糯,紅豆餡唔會太甜❤️