2011-05-08 581 瀏覽
個日朝早同boyfriend出官塘, 到左lunch time我未有idea去邊到食好~bf 就~推介~話; 不如去大排檔啦!因為我自己食唔哂成碟 ~碟頭飯~ 所以平時都好少會去d大排檔!不過我bf 話個到d 野唔錯, 佢同friend都成日去食, 我就覺得不妨試下=)可能早左d, 未有太多人, 所以唔洗等位~搵左位坐低左, 好快就有人比左杯凍咸檸水我地.老實講, 雖然我食過既店舖唔多, 但係由茶餐廳大至西餐, 出名d既店舖,佢地都只會比杯水或茶! 所以尼杯凍咸檸水令我好深刻! 值得一讚! 另外, 我同bf 都叫左海南雞飯~記得好多年前, 食過一間出名既餐廳既海南雞飯, 但我覺得似食雞油多d=="而今次我食既雞好fit, 哈哈^^不過d雞好似淡左d, 差左些少雞味..而飯都幾香. 點雞既醬汁好好味!!! 所以整體尼講, 都算唔錯^^ps.我見個到既食客, 大人, 90後都有~ 仲有個婆婆同小朋友~應該幾受街坊歡迎
bf 就~推介~話; 不如去大排檔啦!

可能早左d, 未有太多人, 所以唔洗等位~
搵左位坐低左, 好快就有人比左杯凍咸檸水我地.

另外, 我同bf 都叫左海南雞飯~
而今次我食既雞好fit, 哈哈^^
不過d雞好似淡左d, 差左些少雞味..
而飯都幾香. 點雞既醬汁好好味!!!
所以整體尼講, 都算唔錯^^

應該幾受街坊歡迎
2011-05-06