2021-06-28 24 瀏覽
今日收工約咗個朋友嚟呢度飲番兩杯食下串掦放鬆吓。我叫左杯蘋果酒,嘩!係非常特別同好飲,佢唔係平時飲嘅果實酒,而係有蜜糖味蘋果酒,真心推介俾女士們。薯仔沙律好特別,裏面有青瓜同洋蔥,所以口感特別”爽脆”。燒魚翅:一個非常好嘅佐酒小食,魚翅燒得好香,加埋蛋黃醬同七味粉,送酒一流雞翼好juicy, 咬落去噴晒啲肉汁出嚟法國血鴿:薄薄嘅麵包糠包住血鴿嚟炸,唔會話炸到好乾,肉質鮮嫩門鱔:香脆,油溫適中,炸物唔會好油膩豬柳:肉汁豐富,肉味油香啱啱好豬腳:好淋,吉列唔會蓋過豬腳味蒜頭:傳說中食蒜頭有抗氧化功效,而熟左嘅蒜頭亦都易入口,口感粉嫩芝士火腿:食落脆口又唔油膩,估唔到日本餐廳竟然有啲咁港式嘅嘢食關東煮:牛肋肉好淋;年糕福袋好入味;蘿蔔好甜;蒟蒻本身冇味,但呢個出奇地入味,甜甜地;薯仔好粉嫩;因為佢個湯底好鮮甜,所以煮到每件食物都咁甜!
今日收工約咗個朋友嚟呢度飲番兩杯食下串掦放鬆吓。

薯仔沙律好特別,裏面有青瓜同洋蔥,所以口感特別”爽脆”。

雞翼好juicy, 咬落去噴晒啲肉汁出嚟

門鱔:香脆,油溫適中,炸物唔會好油膩

豬柳:肉汁豐富,肉味油香啱啱好
豬腳:好淋,吉列唔會蓋過豬腳味

2021-06-15
  • 關東煮