2020-02-23 692 瀏覽
一向知道深水埗多嘢食, 但係好少過嚟呢邊,所以好多餐廳都未試過 。今日難得揸車出嚟太子嗰頭買嘢, 所以就特登過去深水埗嗰邊食。我哋揀咗呢間人氣高企嘅馬來西亞餐廳, 一去到已經見到條人龍,果然好有吸引力! 等咗十五分鐘,終於入得。我哋叫咗椰香咖央多士、百吉爹肉骨茶、檳城福建蝦麵同埋檳城亞參叻沙。 首先嚟咗個肉骨茶,好濃味好香勁好飲! 而且仲可以refill, 真係好抵飲呀!0之後到椰香咖央多士,好多醬又脆脆地都幾好食,但係好邪惡, 有人share已經好啲啦。 然後到福建蝦麵, 呢個真係超級超級好食! 好濃嘅湯底再加埋好襯佢嘅油麵, 係我好掛住嘅福建蝦麵既味道! 下次我一定會再嗌! 絕對超級推介。 最後係檳城亞參叻沙,我覺得呢樣嘢食唔啱我口味,因為我本身唔係好鍾意食配菜, 偏偏佢有好多呢啲嘢喺度, 其實佢算係一碗冇咩餸嘅麵,而且佢辣得嚟又唔係我杯茶…… 只可以講唔啱我。整體嚟講,呢間餐廳價錢親民,味道又好ok, 下次 有機會我都會想再嚟呢間餐廳食。同埋我要一個人食曬成碗福建蝦麵! 哈哈!

椰香咖央多士

檳城福建蝦麵

然後到福建蝦麵, 呢個真係超級超級好食!
下次我一定會再嗌! 絕對超級推介。

檳城亞參叻沙

2019-12-29
15 分鐘 (堂食)
檳城福建蝦麵
  • 福建蝦麵