2024-01-05
前幾日陪屋企人去上環文武廟,經過見到呢間餐廳,我被入面香噴噴既味道吸引左,所以就同屋企人黎呢度試下。今日既評分:好味評分 : 😋😋😋😋😋 ✐. 抵食指數 : 😋😋😋😋😋✐. 推介指數 : 😋😋😋😋😋涼拌酸辣土豆絲======涼拌酸辣土豆絲真係一道好開胃,又爽口嘅小菜🥗。首先,土豆絲切得絲絲分明,脆脆嘅口感加上佢哋嘅冰涼,一入口就覺得好清新🍃。再嚟就係佢哋獨特嘅酸辣味,醋嘅酸味同辣椒嘅辣味完美地結合埋一齊,夠晒提味,食落去就好似整個人都精神起嚟咁😜。而且,這道菜色彩繽紛,綠綠紅紅嘅,睇落去都覺得好開心😊。酸辣土豆絲份量十足,每一筷都夾得到飽滿嘅土豆絲,而啲酸同辣嘅味道都好均勻咁融入每一絲土豆之中👍。食嗰陣,酸酸辣辣嘅味道喺口腔裏面擴散開嚟,刺激到每一個味蕾💥。咁樣嘅味道絕對能夠提起你嘅食慾,再配上幾口冰涼嘅啤酒🍺或者嘉士伯,就完美啦!總之,涼拌酸辣土豆絲係一個簡單但係美味嘅小菜,夏日炎炎嗰陣食,清爽得嚟又能夠醒胃開胃,真係太正啦😍!牛魔王====酸辣口味令人難忘。超級多牛肉片,肉質鮮嫩。調味料入面帶來了濃鬱的酸辣味道,令人胃口大開。這道菜的配料也相當豐富。常還會添加一些蔬菜和香料,例
今日既評分:
食嗰陣,酸酸辣辣嘅味道喺口腔裏面擴散開嚟,刺激到每一個味蕾💥。咁樣嘅味道絕對能夠提起你嘅食慾,再配上幾口冰涼嘅啤酒🍺或者嘉士伯,就完美啦!總之,涼拌酸辣土豆絲係一個簡單但係美味嘅小菜,夏日炎炎嗰陣食,清爽得嚟又能夠醒胃開胃,真係太正啦😍! 牛魔王====酸辣口味令人難忘。超級多牛肉片,肉質鮮嫩。調味料入面帶來了濃鬱的酸辣味道,令人胃口大開。這道菜的配料也相當豐富。常還會添加一些蔬菜和香料,例如胡蘿蔔絲、青椒絲、蔥花等等。這些配料不僅增加了菜品的口感層次,還提供了多種營養元素。
毛血王====絕對值得一試。好正好香好吸引。肉爽滑夠曬彈牙,大大塊好足料。湯底都好入味,酸酸辣辣好開胃。
今日真系大滿足啊。另外要提提大家,來之前記得book位啦~見到成日都好full~😌😎👏🏻