2024-07-27 372 瀏覽
平時好鍾意食意大利菜,見到呢間餐廳有新鮮製造嘅意大利麵,手工pizza同埋正宗意式雪糕,完全中晒我嘅最愛。香草醬蝦與櫻桃香茄意粉嘅香草醬好濃好Creamy,大蝦煎到又彈又爽,酸甜嘅小蕃茄為意粉解膩,整體做到好好嘅平衡。另外特大螃蟹墨汁意大利粉配翠玉瓜和彩椒,講到明係特大螃蟹,啲蟹肉真係大大嚿啖啖肉,蟹肉份量十足,而且非常鮮甜。我哋一路都揀唔到食咩pizza,最後就問店員應該揀 chicken tikka 定係 carbonara,最後店員竟然話可以特別整個合併pizza俾我哋,即係兩種味都可以試晒,超級開心!個人覺得chicken tikka更加好味,蕃茄醬汁底再加埋醃過嘅雞肉,配埋上面嘅薄荷醬,仲有啲洋蔥添,成個配搭極之好味。Carbonara嘅口味就比較特別,融合咗意大利兩大名菜。總括嚟講好鍾意呢度嘅薄批,係食過最好食嘅薄批!咁食一餐正宗嘅意大利菜又點少得甜品,呢度嘅雪糕係正宗意大利Gelato,Gelato比平時嘅雪糕健康,而且特別幼滑。我哋揀嘅味道係冧酒提子,特別推薦一定要食埋個窩夫筒,超級新鮮,超級脆卜卜!嘢飲方面揀咗抹茶皇朝沙冰兩個人分享飲,熱辣辣嘅天氣飲杯沙冰真係超級正。