2022-01-16
最近爆發第五波,晚市又禁堂食。天氣漸凍,叫外賣來到都涼左,好想食D熱辣辣嘢食。畀我搵到 呢間川辣仔, 佢哋主打烤魚雞煲 仲可以外賣。如果早啲同佢哋講仲有得借埋烤魚板,同辣雞煲用嘅大鐵煲。 今晚佢哋生意唔錯,我遲咗叫,冇曬大鐵煲借。外賣一啲都唔馬虎。 啲雞爆香曬配埋洋蔥芫茜 蒜頭同所有香料, 自己加熱即刻香噴噴。佢哋好細心。配埋上湯送俾你。食完個雞煲,衹要加湯就可以用嚟打邊爐。加自己鍾意食嘅麵呀菜呀牛肉呀咩都得。味道好惹味,簡單公仔麵都變上菜。忍吾住加支啤酒,very good!份量好多。兩人食吾哂。留起左一半,第日加又嚟加粉絲同大白菜(可惜冇豆卜),又Ko一餐中午啦。佢哋另一主打係烤魚,不過師傅話兩個人應該食唔曬。一於試下團年飯叫番隻烤魚年年有餘。 今次要早啲落單同埋叫佢預留這個烤魚板畀我先。順便一提, 雖然佢就喺大水坑停車場側,不過個停車場好爆,排長龍等泊車。 如果呢就同佢哋早啲溝通 , 攞我咪就唔使排隊泊車啦。
今晚佢哋生意唔錯,我遲咗叫,冇曬大鐵煲借。