2022-12-07
香港係街既大排檔已經買小見小,熱記直頭係有冷氣既大排檔,今日叫6個餸6個都係水準之作。食大排檔最緊要係人氣,鑊氣同酒氣,呢度3樣都有,伙記老闆都好熱情,場地好似大排檔咁熱鬧😂唔單只有啤酒(重有有最小4個牌子)重有清酒,連清酒都幾個牌子,岩哂飲酒既人,我地今日食左以下6個餸1.鳳凰焗魚腸--我諗香港都真無無咩地方有得食,面頭既油炸鬼真係有畫龍點睛既作用,鍾意食魚腸真係唔可以放過。2.招牌滷水鵝片--鵝片厚身但肉質軟淋,不得不講係佢碟低個豆腐,入味不但只,軟滑果下過分,同行友人就係食過要再食為豆腐🤣3.啫啫通菜煲--野味,菜入味,送飯一流4.蠔餅--用料大方,蠔仔飽滿,唔點任何野都好食,食天婦羅咁呀5.咕嚕肉--新鮮夠鑊氣,唔會太酸,皮夠脆好送飯6.黃金大蝦球--成粒蝦球都有旦黃,咸香,最重要係佢無出面食果啲咁膩,食哂都唔會膩以上係我地3條友食,係食哂既,大家不彷去試下。
3.啫啫通菜煲--野味,菜入味,送飯一流
5.咕嚕肉--新鮮夠鑊氣,唔會太酸,皮夠脆好送飯
以上係我地3條友食,係食哂既,大家不彷去試下。