2015-01-13
因為屋企樓下既原固,所以好多時都會去食,今晚唔係太肚餓就2個人去左食個light dinner喇~今晚叫左1) 酸辣湯 $16 : 細細碗,2個人share,小食多姿味。都幾足料同夠酸,辣味都ok唔會太輕。2) 醉豬手 約$45 : 佢係冷盤,個外型唔算太討好,因為佢有d根走左出黎,其實都幾肉酸,另外有小小豬毛清唔晒。個味唔係好夠,可以多d酒味就好好多,但佢係非常咁爽口,呢個係幾特別既!3) 茴香牛肉餃 $25(5隻) : 牛肉餃都幾特別,出面唔係到到都有,都可以一試既。4) 鮮肉冬菇香菜餃麪 $40 : 呢隻餃係我至鍾意食,而且佢係有好香既冬菇味中間加左芫荽,所以成個餃咬開就好香o家! 不過可能有唔鍾意食芫荽既朋友就未必o岩喇~5) 香油 $5 : 係辣油,加左蒜粒,其實係每次黎食都必加既
今晚叫左