2014-10-16 634 瀏覽
係搵宵夜之時,係openrice見到亞坤係銅鑼灣開24,當然非常興奮啦,話曬個時係新加坡食左好多份炭烤咖央,但尖沙咀咁多人,新開又半夜去,唔曬排喇掛半夜真係唔駛排,因為佢好多野都無得賣。 有幾款麵無曬,沙冰機壞左無得試椰漿沙冰。 唔夠人手,所以無人收檯,地方好亂又污糟。揀無可揀,淨係食左吐司套餐a。 咖央牛油多士配糖心蛋同凍yuan yang。 盛為四十五大元。其實應該叫水煮生熟蛋會比叫糖心蛋好,畢竟糖心蛋同生熟蛋個蛋白有分別。 個蛋黃煮得剛好,夠傑身,加豉油同胡椒粉味道夠夾。個咖央多有些許失望,唔夠熱所以個包係脆面但韌身。 咖央味夠香,無失到水準,牛油夠厚,唔搶咖央味。 如果個多士熱啲,如果可以用返炭烤有返個炭香味,就好喇。個凍鴦,無咩茶味,咖啡味幾香同飲到媡奶個甜味。間舖地方幾大,但人手就得兩個,兩個係包括廚房啦,出餐啦,落單啦,清潔啦,雖然呢兩個超人般既工作人員都好親切同好勤力咁做,但半夜都有唔少人來食,再勞力都做唔切啦,希望佢地快啲請到人咁可能可以快啲送到份熱吐司比客既。其實我唔敢試laksa,畢竟唔係亞坤本行,個咖央多同其他其他,有待改善啦。

個凍鴦,無咩茶味,咖啡味幾香同飲到媡奶個甜味。

2014-10-16
$23 (宵夜)