2016-06-19
夜晚原先約左個FD出黎旺角食飯,點知佢臨做左機師= =,放左我飛機,咁我唯有行多陣街自己一個人搵野食啦。經過女人街見到有間門面幾靚就入去試下啦!入去到環境好光猛,裝修都幾清新,同姐姐講左一個人,但因為個時唔係太多人,佢就比左個四人卡位我坐,坐落先發現個四人卡位好大,如果女仔黎嘅話坐6個都唔係問題!睇睇下餐牌發現左有樣好SO嘅野,淨係係facebook度like佢地個page+簽到,之後upload張食物相就可以係三個小食入面免費揀一個送!!!但係我發現有個問題,就係要叫左野食先有相影-0-,唯有轉頭先啦。咁我就係一個比較三心兩意嘅人啦,望住張餐牌好耐都唔知食咩好,忽然見到有一part自選,啱晒!最後叫左個芝士汁雞扒焗飯($50)+開邊虎蝦($8)+脆皮腸($8),再+8蚊轉左杯巨峰梳打特飲。另外,因為見到小食menu個到實左太抵啦,2個小食加是日甜品先$24,平衡每樣野先8蚊!忍唔住跟手叫左個三重奏拼盤,要左個牛肉芝士漢堡同黑咖哩雞中翼。等左幾分鐘,首先黎左個三重奏拼盤❤❤❤,今日個甜品係有三粒Chocolate Brownies❤,個漢堡好得意,上面插住支英國旗仔,隔離有三隻超多咖哩
睇睇下餐牌發現左有樣好SO嘅野,淨係係facebook度like佢地個page+簽到,之後upload張食物相就可以係三個小食入面免費揀一個送!!! 但係我發現有個問題,就係要叫左野食先有相影-0-,唯有轉頭先啦。
咁我就係一個比較三心兩意嘅人啦,望住張餐牌好耐都唔知食咩好,忽然見到有一part自選,啱晒! 最後叫左個芝士汁雞扒焗飯($50)+開邊虎蝦($8)+脆皮腸($8),再+8蚊轉左杯巨峰梳打特飲。
即刻食粒Brownie先,入口超濃朱古力味,唔太苦,口感棉密,有朱古力粒咬口,味道有小小似麥提沙,好味。
再吉隻雞翼黎食,唔太熱,食落黑咖哩好香好入味,原來D到嘅黑咖哩香得黎又唔辣,秒速清晒三隻雞翼。
最後食個牛肉漢堡,望落塊包比M記個D細左一圈,但係疊得幾高,舊牛肉又厚好多。
我一向鐘意一層層咁拆開個包黎食,首先食左個頂包先,原來D到D出品好有心機,連個包都塗過牛油烘左先,入口有陣奶香同白芝麻味,加埋小小酸菜幾好食!
跟住將舊牛肉漢堡同幾片芝士一野啪晒入口,~超~多~汁~,夾埋D芝士勁好食,一D都冇揸流攤。講真,M記最平個包都10蚊啦,D到8蚊就食到,仲要好食咁多,真係超抵!!!
因為太正關係,我極速清左個三重奏=0= 。
飯底黎講,其實我就好怕個D炒到好乾嘅飯黎做焗底,因為如果個飯本身都已經乾嘅時候,再焗一焗咁就多謝晒,會乾到勁難吞,今次D間就唔錯,唔太乾又唔會話好濕,岩岩好。
最後食左咁多野,飽到上心口咁樣,埋單都係around $100蚊,我覺得都算抵食,下次可以同FD黎試試。