2023-01-01 455 瀏覽
綜合收到情報,分析後到此一探,睇吓行動不便嘅,出入方唔方便,去廁所有冇困難,試試早茶預備明晚帶人嚟打打佢邊爐,試嘅途中已有念頭搵另一間,首先強調食物品質及味道係好嘅,但員工就有問題,尤其啲著西裝褸嘅領班,入到場冇帶位,自由揀位坐,接受,坐低冇人理,一般情況都係咁,爭取時間剔點心紙,到有人嚟開茶,要求畀多個空茶壼,到茶嚟到冇空壼跟𠹺,問問亞姐,佢攞咗剔好嘅兩張點心紙就去如黃鶴冇答覆,唯有自己搞掂啦!拎住個空茶壼未坐番低,畀個著“西裝褸”嘅女人截住,揸住個黑色夾單本,用落口供口吻,問我叫咗乜嘢食?吓???妳手上都有份點心清單,係想問乜嘢呢?咁話佢知兩張點心紙上便剔嘅都係,跟住點心只嚟咗,叫嘅8樣嘅其中3 樣,隔籬遲我入坐客人已經食緊同我未到嘅同款點心,追問啦!跟住另一個著背心嘅亞姐幫我追單,問我有乜未到?8樣只嚟咗3樣,攞起張清單,剔起未到嗰5樣去追,跟住只嚟咗兩樣,仲有3 碟呢?過一段時間再追問,佢話咪問咗“你爭啲乜未到囉”,??妳攞住張剔住邊啲未到嘅清單,咁都仲瀨落我喥冇講爭乜嘢?佢跟住仲話你等得就等啦!唔等得就唔好要啦!嘩!唔要我就唔會多次追問啦?我都話番句,妳做得嚟就做啦!做唔嚟就咪做份工喇!呢檔係乜嘢嚟㗎?唔係要求你間嘢,有乜嘢貴賓式服務態度,應有嘅達到客人基本要求唔會過份呀?必要嘅亦可收番相當費用,為何要為難客人呢?後來從另一渠道得知,原來著西裝褸嗰位,認為我唔可以要8款點心,主動刪除咗5樣,到我再追所欠5款時又再刪除3款,我冇光頭又冇扎髻,點睇都唔係和尚道士嚟化緣呀?抑或覺得我係惡人嚟食霸王餐?如果有咁顧慮,你哋可以收定錢先𠺝!咁咪唔使擔心啦!一定推薦親朋戚友唔好嚟呢間,食品嘅質素唔係高到讓人受氣囉!