2024-01-21
👧🏻😋👅🍽✨有心高質老字號😎-大圍小食🇭🇰 大圍富嘉花園22號地舖 🇭🇰-◻️天氣凍返少少又係掃街野餐既時候😎 野餐唔一定要食D凍冰冰既野, 大圍小食一樣滿足到! 全部新鮮炸起熱辣辣, 外賣湯品會分湯, 調味料都可以幫手分開放, 方便大家share😆◻️老字號真係好多fans, keep住有人落單, 無論學生哥到老人家都好多幫襯; 但人手非常足夠, 大家都好快有野食-湯品🍲💯韭菜豬紅豬腸 $35 巨好味必食之選! 外賣會分湯, 蔥蒜勁香, 豬紅彈, 韭菜嫩, 豬腸夠肥又夠滑!💯紫菜魚皮餃 (細碗) $25 勁多紫菜索晒湯腍腍地好正, 魚皮餃皮彈牙肉鮮甜唔會太鹹-串燒🍢✨豬頸肉 & 雞肉 $16/串 兩串都係蜜糖沙嗲味, 四四方方大大舊好厚肉, 豬頸肉有咬口, 雞肉幾juicy✨港式炸大腸 $16 甜醬同芥末perfect match; 炸得乾身皮好脆✨椒鹽炸燒賣 $14 新鮮炸起脆卜卜落椒鹽冇得輸!-招牌🉐💯煎釀三寶 $20/五件 全部都好大舊都幾抵食, 青椒同茄子我最愛! 西蘭花係大圍小食獨有款式, 唔會有陣草青味唔錯💯正宗古法臭豆腐 $16 豆瓣醬甜甜辣辣同臭味融為一體, 豆腐入面勁滑
有心高質老字號😎
大圍小食
🇭🇰 大圍富嘉花園22號地舖 🇭🇰
湯品🍲
串燒🍢
✨椒鹽炸燒賣 $14 新鮮炸起脆卜卜落椒鹽冇得輸!
招牌🉐
其他👍🏻
✨港式滷水雞髀 $25 好大隻勁多肉, 皮同肉都超入味, 雞皮幾滑同食落唔油膩
✨燒賣 $12/串 魚肉燒賣必點店家秘製辣醬
✨港式咖喱三寶: 豬皮蘿蔔魚蛋 $25 個咖喱醬都幾辣唔係講笑, 老細社交平台講過辣油唔夠照, 要成pat醬連渣撻落去先夠滋味
✨山竹牛肉球 $12/2粒 大粒飽滿幾抵食