2024-11-04 190 瀏覽
同朋友敘舊,行過見到新開咗間串燒店,就入去試一下,本身只係諗住朋友敘舊食餐飯,點知有驚喜。前身係船麵,但因為各種原因,所以轉型做串燒。串燒種類非常吸引,火喉掌握得好好,調味亦好出色,帶到食物鮮味,食完又不會口渴。佢哋而家仲未拎到酒牌,但店員可以比顧客自攜酒精類飲品入內進食,不設另外開瓶費,非常貼心。食物方便,足份量,唔偷工,特別推介:邪惡燒牛腸:口感非常一流,好有𡁻口,牛腸準備過程都幾複雜,可以食得出廚師嘅心機鵝肝多士:多士好脆口,鵝肝都大件,味道香濃燒開心蕉:一食入口覺得非常好味,焦糖配香蕉再加雪糕,食完之後再encore叫多一客惹味辣雞腎:佢哋嘅雞腎大大隻,好厚身,可以做到軟硬適中,口感又係非常正秘製牛叉燒:店員推介,話呢道菜是他們的signature,入口第一啖,果然超級正,同豬叉燒完全唔同食法,配埋秘製醬汁,好淋好入味佢哋依家凡點夠10串可以以優惠價$68點半打燒蠔,啲蠔都算肥美,雖然加咗蒜蓉,但仍然可以食到蠔既鮮味,加埋少少蟹子喺上面,一啖一食,又抵食又好味,再encore多一客。其實好多食物都好好味,掛住食和同朋友傾偈,所以都冇影齊啲食物相片。服務方面,餐店老闆同埋員工都非

前身係船麵,但因為各種原因,所以轉型做串燒。

餐店未有酒牌,但可以自攜酒類飲品,不收開瓶費

食物方便,足份量,唔偷工,特別推介:

鵝肝多士:多士好脆口,鵝肝都大件,味道香濃

脆炸雞軟骨
秘製豬大腸 & 鹽燒牛舌心
秋葵
惹味辣雞腎
邪惡燒牛腸 & 豆卜
蔥蒜燒蠔
鵝肝多士

服務方面,餐店老闆同埋員工都非常友善,好funny好好玩,亦感覺到廚師的用心製作,仲同我哋傾偈和玩小遊戲。

等食過程雖然比較耐,相信係因為新開店所以仍在改善當中,相信之後一定會有所改善,不過同朋友傾偈飲吓食吓嘢,呢度會係一個非常好嘅食店推介。

2024-11-01
脆炸雞軟骨
秘製豬大腸 & 鹽燒牛舌心
秋葵
惹味辣雞腎
邪惡燒牛腸 & 豆卜
蔥蒜燒蠔
鵝肝多士
  • 邪惡燒牛腸,燒蠔,惹味辣雞腎,秘製牛叉燒,燒開心蕉