2015-06-06
多數都去西宮同同事食lunch,都好耐無去食佢地嘅自助餐,最近約班舊同事聚餐,想食耐啲又坐得舒服,決定去好耐無去嘅西宮食佢地嘅自助晚餐。因為電話訂位,一入就坐得。發現佢壽司同海鮮嘅款式唔同咗多咗啲火灸類,即時燒出嚟好香好好味。不過係後期先出,掛住食都無影相。
無咗蜆變咗八爪魚,夠咬口,仲有海鮮醬比你點嚟食。青口同蝦都係好鮮味,因為我唔食螺所以無試到。
恆常食物,最鍾意食粟米
冷盤類,我掃咗幾兜豆腐,同事狂食冷麵二三會有生蠔任食,但我對生蠔麻麻地,所以焗蠔比較啱我。
佢地嘅焗蠔好香好搶手,之前次次都搶輸,今次早嚟可以慢慢夾嚟食^_^芝士好香,而且啲蠔新鮮焗完拎出嚟,食落好好好味添呀
雞肉串,啲汁甜甜地。佢地嘅咖哩牛啲牛好冧,正。
炸物類,上次嚟有芋頭丸,金菇肥牛,可惜今次無,唯有叫金菇肥牛烏冬補數食到咁上下梗係要食甜品啦!可能夏天,佢地啲甜品多咗糖水,有紫米露同涼粉食。但最眼前一亮係啲甜品,好靚呀比起之前多咗好多新款,而且色彩繽紛好鬼靚!
杯仔蛋糕好靚,好味,旁邊嘅林明頓都好好食,細細粒而且唔算好甜,食多啲都唔會膩。
三色朱古力慕絲,鍾意食朱古力嘅人一定鍾意。
啲蛋糕款多咗好多,泡芙隔
恆常食物,最鍾意食粟米
冷盤類,我掃咗幾兜豆腐,同事狂食冷麵
二三會有生蠔任食,但我對生蠔麻麻地,所以焗蠔比較啱我。
雞肉串,啲汁甜甜地。佢地嘅咖哩牛啲牛好冧,正。
食到咁上下梗係要食甜品啦!
可能夏天,佢地啲甜品多咗糖水,有紫米露同涼粉食。
但最眼前一亮係啲甜品,好靚呀
比起之前多咗好多新款,而且色彩繽紛好鬼靚!
三色朱古力慕絲,鍾意食朱古力嘅人一定鍾意。
啲蛋糕款多咗好多,泡芙隔離個栗子撻好正,勁多栗子蓉,餅底又脆,同栗子蓉中間仲有層薄薄地嘅朱古力
當然仲有新鮮生果,我幾欣賞佢地啲生果全部都係新鮮嘅,唔係罐頭,咁樣健康好多。
因為甜品太吸引,食得太多,最後勁飽咁走。隔咗一排再嚟,估唔到變咗咁多,驚喜又好食,正呀
最後講埋服務,啲侍應收碟好快,而且每次收之前都會問一聲先,好有禮貌,又會留意使唔使加水。
長期企係收銀位嘅應該係經理同老闆掛,我留意到佢地係忙個陣都會幫手加下食物,落手落腳幫手做,唔錯。
而且坐得舒服又無限時,10點就會收食物,為咗唔好阻住人收工,我同班同事都好識做咁9點零就走咗。
有機會再嚟過,希望繼續有驚喜