2018-08-22
個一日係朋友ge生日,我地本身個日日頭有事要做,所以想係附近搵一間睇落好食又有格調ge餐廳同佢慶生。因為本身朋友好中意食牛排,行過見到呢間餐廳嘅燈光偏暗,而且入面裝修都幾有情調,最後就簡左呢間餐廳食。我地每人叫左一個肉類嘅套餐,我叫嘅係七成熟安格斯西冷排配薯條,男朋友叫嘅係五成熟安格斯肉眼排配薯仔。最先到嘅係餐湯同餐包,餐湯十分香,飲起上黎就不過不失。飲品叫左一杯fruit punch,飲起上黎有D似係酒吧飲野嘅feel。終於等到個主菜!就係期待左好耐嘅西冷排。果然冇令我失望,西冷排一咬肉汁就出哂黎,仲要十分厚肉!配上磨菇汁完全唔會蓋過肉汁嘅味道~今次食呢間餐廳俾到好好嘅回憶我地,一黎餐廳環境好有格調,係好適合慶生或者情侶食飯嘅地方,二黎店員都好友善,服務態度好好。有機會都想再黎呢度食飯~
最先到嘅係餐湯同餐包,餐湯十分香,飲起上黎就不過不失。
有機會都想再黎呢度食飯~