2018-04-27 402 瀏覽
今天好心情,去了花墟買白百合花,對花多,精神格外爽利。路過這兒,為食妹整個身體被吸進店內,視察一輪後,選了:手工朱古力72 100g味道不錯,選擇多,主要選左果仁款既朱古力,入面堅果夠脆脆,現成鮮製,價格不算好便宜實惠,但這因為完全是手工製。麥提沙跟咖啡脆脆12八條坊間少有,之前未食過,眼見平平地,即管買賣黎試下。脆脆由旦白所制,好脆好香口,咖啡味不錯,不會太苦,媽媽喜歡。我就鐘意我的麥提沙味,比較濃味,兩者比較,也較甜些❤️另外,之前媽媽母親節時外遊不在港,我們唯有提早慶祝,真的吃旦糕有好多理由😆🤣😁😂旦糕520兩磅這個相片看上去不大,但其實已有2磅呢!入面其實是忌廉水果旦糕,海線層鬆軟,入口帶有少少旦香,水果是雜果,什麼也有些。靚到爆炸既花花草草,用同樣係忌廉唧成既圍籃裝住,真係好靚呀,手工十分仔細,唧得好好,勁有心機,我收曬貨,而成家人都讚我識得簡,而媽咪都十分鐘意。忌廉不會太膩,成個cake唔會太甜,感覺幾平衡。食後感:家庭式的餅店,吃到一份人情味。因為店員好nice呢!P.S.好鐘意貴族旦糕貼心用大膠袋裝住個旦糕,唔似一般餅店咁用絲帶或紙盒手抽咁,唔會拎到手痛之餘,仲唔驚反屋企

今天好心情,去了花墟買白百合花,對花多,精神格外爽利。

路過這兒,為食妹整個身體被吸進店內,視察一輪後,選了:

手工朱古力72 100g

麥提沙跟咖啡脆脆12八條

旦糕520兩磅

P.S.好鐘意貴族旦糕貼心用大膠袋裝住個旦糕,唔似一般餅店咁用絲帶或紙盒手抽咁,唔會拎到手痛之餘,仲唔驚反屋企途中因為大力搖晃而整爛,回家全程相當安心👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
其他
慶祝紀念