2023-03-08 352 瀏覽
嚟到中環覓食,唔知食咩好,見到有一間刀削麵都幾出名,就想來試試呢一間係位於歌賦街既小店,可能因為要一條長樓梯啦,又過左午餐時間,所以就得返我一枱客啦佢呢度有唔同既餸就有唔同價錢,可以揀湯既冷拌熱拌,或者唔想食刀削麵既可以揀菜飯,拉麵米線好難得見到冷拌刀削麵就試下,我揀左麻辣拌牛肉絲,佢既麻辣唔係醬係辣椒碎,所以主要味道來源係擔擔醬,味道唔錯,但可能刀削麵唔索味,自己拌又唔匀,就會一啖有味一啖無味,刀削麵好彈牙,好煙韌,好食。仲配有大量青瓜絲,食落清爽,佢既牛肉絲係牛展,好有牛味好彈牙友人就叫左擔擔醬拉麵,整碗野偏清淡,但湯頭幾清,加埋都幾好食不得不提兩碗麵份量勁多,女士都應該食唔哂口水雞同豬頸肉都係推薦既就試下口水雞唔係好辣好刺激,微辣,雞好嫩,正豬頸肉熱,脆,嫩,份量多可能地方唔就腳,以致唔多人,但黃店小店值得大家支持呀

不得不提兩碗麵份量勁多,女士都應該食唔哂

口水雞同豬頸肉都係推薦既就試下

口水雞唔係好辣好刺激,微辣,雞好嫩,正

豬頸肉熱,脆,嫩,份量多

可能地方唔就腳,以致唔多人,但黃店小店值得大家支持呀
  • 口水雞